Cypern

Cypern

Nu har det gått några dagar, har varit här på Cypern från natten till tisdag och det är några dagar kvar av en härlig ledighet. Alla dagar har det varit mellan 31 °C och 35 °C, kan ju inte bli bättre. I havet har det varit runt 30 °C så det har varit härligt å bada. Var på utflykt i Farmagusta ”spökstaden” som blev invaderad av turkarna 1974, en av medelhavets största turistorter början av 70-talet. Med fina sandstränder , en stor del av staden är öde så som det lämnades av de som bodde där men aldrig har fått komma tillbaka. De stora hotellen som finns längs med stranden är utrensade på allt som fönster. Det blev ett stopp på en timme å bada på den kända stranden på Farmagusta och det var underbart härligt vatten, jag förstår varför den blev en av medelhavets största turistort. Sen var jag två timmar och vandrade runt i Farmagustas gamla stad och fotade lite och shoppade lite oxå. Guiden var himla bra och han var född här i Farmagusta och hade bott i Sverige i många år så han kunde svenska väldigt bra. Han visade skolan han hade gått i när han var liten innan invasionen och berättade att barndomshemmet där familjen bodde i bor nu en turkisk familj.

Igår var jag på en snorkelutflykt hela eftermiddagen fick lära mig snorkelteknik och det var riktigt härligt. Det var tre stopp på en timme vardera så man hann snorkla en hel del. Blev lite bilder under vatten med kameran oxå.

Idag blir det mest slappa i solen och bada. Ser fram emot morgondagen när vi ska iväg på katamaran tur på havet med sol och bad, om vi har tur så får vi se delfiner oxå. Nu ska jag fortsätta att njuta av soliga Cypern.

20130914-114734.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.